9 ok, amiért nem tudsz aludni - Szívvel a stroke ellen
Tegyen meg mindent a pitvarfibrilláció
kialakulásának elkerülése érdekében!
Tartsa be kezelőorvosa utasításait,
szedje be az általa felírt gyógyszereket!
Rendszeresen keresse fel kezelőorvosát
a kockázat csökkentése érdekében!

9 ok, amiért nem tudsz aludni

Számtalan oka van, miért is fontos eleget aludni minden este. Egyrészt szépít, köztudottan jót tesz a bőrnek, a fogyásban is segít (aki eleget alszik, kevésbé éhes), de a szívbetegségek és például a stroke ellen is jó.

Íme 9 ok, miért nem megy az alvás:

1. A kütyüiddel fekszel le - A telefonod nálad, mert az fog ébreszteni, de azért a táblagéped is viszed magaddal, mert még gyorsan megnézed az e-mailjeidet, átpörgeteg a Facebookot, az Instagramot és a Pinterestet. Ugye!? Hát ezt nagyon rosszul teszed, mert annyi információ ér ilyenkor, hogy tuti nem fogsz tudni rögtön elaludni. Lefekvés előtt legalább 20 perccel már ne használd a kütyüidet!

2. Frissítésre szorulnak az alváshoz szükséges kellékeid - Ezeréves matracod van, recseg az ágy minden fordulásnál, kicsit a lába is billeg, a kifeküdt párnáról és az agyonmosott huzatról és plédről nem is beszélve? Cseréld le az ágyat ha kell, a matracodat is, a huzatról és az ágyneműgarnitúráról nem is beszélve. Kényelmetlen körülmények között hogy is aludhatnál jól?

3. Túl későn eszel - Ha túl későn eszel, és nincs ideje a szervezetednek megfelelően feldolgozni az elfogyasztott ételt lefekvés előtt, akkor előfordulhat, hogy nem alszol túl jól. Ha ráadásul valami nehezet, illetve sokat is eszel, akkor elbúcsúzhatsz a jó alvástól.

4. Rossz italt választottál - Egy délutáni kávé, egy koffeines üdítő vagy tea, illetve egy cukros, szénsavas üdítő szintén okozója lehet az éjjeli forgolódásnak. Este igyál vizet, langyos tejet, esetleg százszázalékos gyümölcslevet. De mértékkel, különben egész éjjel a toalettre fogsz járni.

5. Nem tudsz kikapcsolni - Állandóan azon gondolkodsz, hogy mit felejtettél el és mit kellene megcsinálnod holnap és félsz, hogy megint elfelejted? Tarts az ágy mellett egy papírt és egy ceruzát, és ha esetleg eszedbe jut valami, gyorsan írd fel magadnak és utána már tutira nem kell agyalnod rajta. Kikapcsolhatsz és nyugodtan aludhatsz egy jót.

6. Túlzásba viszed a délutáni sziesztát - A délutáni szieszta nem azt jelenti, hogy ebéd után lefekszel 4-5 órán kereszül alszol, hanem azt, hogy pihensz egy órácskát. Vagy másfelet. De ha délután 4-5 órát alszol, ne csodálkozz, ha este nem fogsz tudni.

 

7. Csak alvásra nem alkalmas a hálószobád - Éjjel nappal megy a hálószobádban a TV, a számítógép, meleg is van, ráadásul az utca zaja is behallatszódik. A beszűrődő fényről már nem is beszélve. Ki az elektronikát a szobából, se TV, se számítógép ne legyen a közeledben, szerezz be egy jó sötétítő függönyt vagy redőnyt, és cseréld le az ablakodat egy jól záródóra, hogy ne hallatszódjanak be a kinti zajok. Ha ezeket a problémákat megoldod, tutira nem úgy fogsz felkelni, mint aki másnapos.

8. Túl sok az energiád - Vezesd le! Irány alvás előtt futni egy nagyot, vagy úszni, és iktass be a hétbe több edzést is, hogy felhasználd azt a sok energiát és este ne forgolódj, hanem végre egy jót aludj.

9. Nem megfelelően záród le a napod - Nagyon fontos tanács: haraggal nem fekszünk le. Ha valakivel konfliktusod van, barátnőddel, a szerelmeddel, vagy valamelyik rokonoddal, beszéljétek meg még lefekvés előtt. Egész este ezen fogsz rágódni. De ha csak szimplán nehéz napod volt, akkor fogj egy jó könyvet és egy csésze teát, feküdj be az ágyba, olvasgass elalvás előtt picit, miközben a finom italodat szürcsölöd. Teljesen kikapcsol, és nagyon jót fogsz utána aludni, majd meglátod!

Forrás: joy.hu

Cikkek és érdekességek

A stroke és tünetei

A stroke és tünetei

A stroke vészhelyzetet jelent: azonnali kezelése az élet és a halál, de legalábbis...

TOVÁBB

Ezek az agyvérzés előjelei

Ezek az agyvérzés előjelei

Hirtelen, minden előzmény nélkül csap le az áldozatára.

TOVÁBB

A kutatók által létrehozott céghez került át a magyar stroke hatóanyag licensze

A kutatók által létrehozott céghez került át a magyar stroke hatóanyag licensze

Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói által alapított Motorpharmához...

TOVÁBB

Az uniós bíróság a recept nélküli gyógyszerekről

Az uniós bíróság a recept nélküli gyógyszerekről

Más ország recept nélküli szerét csak speciális esetben forgalmazhatják nálunk.

TOVÁBB

További Cikkek és érdekességek

Csökkentse a stroke kockázatát

Letöltések

Galériák

Magyar Stroke központokMagyar Stroke központok

Vészhelyzetben!
4,5 órás időablak

Ha a szélütés tüneiteit észleled, azonnal hívd fel a mentőket!
104

Iratkozzon fel a
hírlevelünkre!

Feliratkozok most

Copyright 2020 Minden Jog Fenntarva! All Rights Reserved! A weboldalt a DIAMOND INTERACTIVE készítette